23948sdkhjf

Klickraketerna 2022 på Fri Köpenskap

Ett händelserikt år närmar sig sitt slut och Fri Köpenskap samlar ihop det som lästes mest på sajten under året.

År 2022 var knappast ett år utan stora nyhetshändelser. Utan tvekan störst av allt var Rysslands invasion av Ukraina som påbörjades den 24 februari i år.

Invasionen i kombination med de kvarvarande effekterna från corona-pandemin har orsakat stora störningar i de globala handelskedjorna vilket lett till att priser på mat, el och drivmedel legat högt på agendan.

Allt det här har Fri Köpenskap skrivit om under året som gått och det har lockat till läsning. Men när läsarstatistiken för året summeras är det främst klassiska branschnyheter som har intresserat läsarna allra mest.

Nedan följer listan på de tio artiklar som har generat mest läsning under året:

Dagab varslar i Hässleholm – omfattar 130 anställda

Axfoods köp av Bergendahls Food var förmodligen en av de största nyheterna under 2021. Men konsekvenserna av affären har Fri Köpenskap skrivit om även under 2022 och då inte minst om det stora varslet i Hässleholm i januari.

Årets butik-juryn: Här är Sveriges tio mest spännande matbutiker 2022

Dagligvarugalan, som årligen arrangeras av Fri Köpenskap, intresserar fortsatt våra läsare och i år var det många som var intresserade av att veta mer om de butiker som hade potential att vinna det mest åtråvärda priset som årets butik.

Amer Mohammed: Därför lämnar jag Coop

Amer Mohammed drog in som en stormvind på 2019 som chef för Coop Digital och gjorde sig snabbt känd för att sticka ut hakan. Därför var det många som ville veta hur hans tankegångar gick när han lämnade Coop i april i år. Vilket gick att läsa i en intervju gjord av Fri Köpenskap.

Årets matbluff – alla finalisterna: ”Trissar upp priset för att låtsas vara äkta”

Årets matbluff är priset som ingen vill ha men som den ideella konsumentföreningen Äkta vara ändå delar ut traditionsenligt i början av varje år. Det som intresserade mest var de tre finalisterna som annonserades den 17 januari. Den slutgiltiga ”vinnaren” blev Arlas ”netto noll”-mjölkkampanj vilket även blev en rättssak och. En kampanj som Arla nu även valt att avsluta.

Tung Icaprofil häktad – i styrelsen för två branschorganisationer

Insiderhärvan på Ica där bland annat flera handlare och en styrelseledamot misstänks för att ha delat information inför Icas avnotering på börsen intresserade inte konstigt nog många. Flera av de artiklarna toppade läsningen i år men den här var mest läst av alla.

Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2022

Dagligvarugalan blev återigen en framgång och kunde i år också utföras live på Stadshuset i Stockholm efter att restriktionerna lyfts. Vilka som vann var det många som också ville veta.

City Gross byter hela emv-sortimentet: ”Kan erbjuda lägre priser”

Liksom nämnts tidigare så får Axfoods köp av Bergendahls Food stora konsekvenser. Så även i EMV-sortimentet.

Ica byter hela ledningen i stort vd-skifte

Icas exit från börsen var början på en omvandling av bolaget där både Per Strömberg, vd Icagruppen, och Anders Svensson, vd Ica Sverige, valde att kliva ner från sina toppositioner för att ersättas av Nina Jönsson och Eric Lundberg.

Marie Nygren från tillförordnad till permanent vd för Coop Sverige

Även Coop Sverige har sett ett skifte i den högsta toppen. Magnus Johansson valde att meddela sin avgång kring jul förra året varpå Marie Nygren utseddes till tf vd. I februari togs även beslutet om att hon skulle bli permanent vd.

Maxilistan: Butiken med högsta vinsten fokuserar på volym – ”Man måste våga trycka på”

Under året listade Fri Köpenskap samtliga Maxi-butiker efter prestation och intervjuade flera av dessa. Att många ville läsa om framgångsrika Ica Maxi Jönköping var inte förvånande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069