23948sdkhjf

Marie Nygren från tillförordnad till permanent vd för Coop Sverige

Leif Linde fortsätter som arbetande styrelseordförande för KF.

Marie Nygren har varit tillförordnad vd för Coop Sverige sedan Magnus Johansson lämnade vd-posten strax före jul. Nu är det klart att uppdraget inte blir tillfälligt. KF:s styrelse har i dag, den 22 februari, utsett Nygren till ny ordinarie vd för Coop Sverige AB.

Marie Nygren, tidigare vd för KF, har varit tillförordnad vd för Coop Sverige i knappt två månader och säger i en kommentar att hon under den perioden hunnit se den stora kompetens, det engagemang och den stolthet över verksamheten som finns bland alla medarbetare inom Coop.

Jag känner mig förväntansfull och ser fram emot uppgiften att få fortsätta att leda Coops utveckling. Coop har de senaste åren tagit stora kliv framåt och genomfört ett stort antal viktiga investeringar i digital infrastruktur och automatiserade processer.

Det arbetet kommer att fortsätta i samma höga takt, vilket Mare Nygren också skrev om i en krönika nyligen.

Samtidigt ska vi fortsätta att differentiera vårt erbjudande och skapa relevans i alla situationer för våra medlemmar och kunder. Jag ser fram emot utrullningen av vårt nya butiksformat Xtra, det fortsatta arbetet med att utveckla vår digitala kundresa för att möta digitaliseringen som sker i samhället, men också det världsledande arbetet vi gör inom hållbarhet med hållbarhetsdeklarationen.

KF:s styrelseordförande Leif Linde fortsätter som arbetande styrelseordförande i KF. Leif Linde utsågs till ordförande i Coop Sverige AB:s styrelse i samband med att Marie Nygren tillträdde som tillförordnad vd.

– Vi är väldigt glada över att Marie Nygren vill fortsätta i rollen som vd för Coop Sverige AB. Vi har stora förhoppningar om att den strategi som är beslutad för Coop ska fortsätta bidra till verksamhetens starka utveckling och möta våra medlemmars behov. Marie har både rätt driv och erfarenhet för att fortsätta utveckla Coops erbjudande och skapa rätt förutsättningar för lönsam samhandel och tillväxt tillsammans med de butiksdrivande konsumentföreningarna, säger Leif Linde i en kommentar.

Läs om Marie Nygrens plan för att vässa Coop och samarbetet med föreningarna här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079