23948sdkhjf

Nu hoppar Coop-butiken på musiksatsningen

Coop Bergvik ansluter sig till Coop Records – nu ska även butiken i Karlstad anamma konceptet.

Coop Records startades 2020 av Coop Gotland. Nu ansluter sig även Coop Bergvik. Det berättar Coop Värmland i ett pressmeddelande.

– Coop Records har aldrig varit något renodlat gotländskt projekt, det bygger på kultur, intresse och engagemang. Värmland har alltid haft en stark känsla och stort intresse för musik i olika former och det har därför tett sig naturligt att många av våra band eller musiker kommer från Värmland, säger Martin Kristensson, en av eldsjälarna bakom Coop Records, i en kommentar.

Tanken med Coop Records är att uppmärksamma det undangömda, bortglömda, osynliga eller kultförklarade. Grundsortimentet består av vinylskivor, kassettband samt böcker, vintage Tv-spel samt sådant som tröjor och väskor. Utöver det ger bolaget ut egna skivor.

Kent Janssson kommer att bli ansvarig för lanseringen i Värmland.

– Det känns helt rätt att få ägna en del av min tid till att bygga upp Coop Records på Stora Coop Bergvik, säger Kent Jansson. Förutom att vi kommer att erbjuda något som är annorlunda som sticker ut är det också ett sätt att stötta musikkulturen med alla dess garageband som finns i Värmland, vilket är en del i våra kooperativa grundvärderingar, säger han.

Tanken är att avdelningen ska stå färdig i september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079