23948sdkhjf

Omsättningsrekord för Coop Norrbotten i Fjällborgs sista bokslut

Föreningen ökade försäljningen med 192 miljoner kronor, jämfört med förra året.

År 2022 sprängde Coop Norrbotten 3-miljardersvallen i nettoomsättning, en trend som även håller i sig 2023. När årsbokslutet nu står klart hamnar siffran på 3 205 miljoner kronor.

– Coop Norrbotten ökade försäljningen med 192 miljoner kronor under 2023 medan rörelseresultatet minskade med -31 miljoner på grund av de ökade kostnaderna för varuinköp, hyror, el och energi, kommenterar Peter Fjällborg, vd i Coop Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Det är Peter Fjällborgs sista bokslut efter åtta år som vd för föreningen. I vår kliver han av posten och efterträds av Tomas Hansson, som kommer närmast från ett jobb som vd för Nobina Care.

Föreningen i Norrbotten har investerat 73 miljoner kronor i sina butiker under året, bland annat Coop Råneå och Coop Harads, och öppnat en ny butik i Sävast.

Medlemsantalet ökade med 4 137 medlemmar. Det nya medlemsantalet uppgick 2023 till 150 757. Att antalet medlemmar har ökat beror på prisvärda kampanjer och att sortimentet håller hög kvalitet, står det.

Föreningen har 43 butiker.

Peter Fjällborg utsågs till vd 2015 och har varit anställd inom kooperationen drygt 40 år. Under åren har han haft positioner som vd för Coop Malmfälten, stormarknadschef och styckare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08