23948sdkhjf

Ingen leverans av rökavvänjningsprodukter

De stora tillverkarna av rökavvänjningsprodukter, Novartis och Pfizer, tänker inte leverera några produkter till handeln förrän reglerna är klara. Det säger företagen till Svenska Dagbladet efter beskedet att Axfood tänker börja sälja rökavvänjningsmedel sedan åklagaren dragit tillbaka sitt överklagande till hovrätten.

– Det är glädjande att handeln är mån om att vilja sälja. Men vi väntar på utredningen som pågår innan vi går vidare och håller oss inom de regler och förordningar som gäller, säger Marianne Sidenmark, produktchef på Nicorette, till tidningen.

Läkemedelsindustriföreningen gillar inte handelns snabba agerande.

– För att vi ska få politikerna och riksdagen att ställa upp, gäller det att vi och handeln visar ansvarstagande. Vi kan väl för sjutton vänta i några veckor till, när vi nu har väntat i så många år. Jag räknar fullt ut med att vi har produkterna i dagligvaruhandeln till sommaren, kanske till och med på Pressbyrån och 7-Eleven. Bara inte det här dravlet förstör något nu, säger Läkemdelsindustriföreningens vd Richard Bergström till SvD.

I slutet av februari väntas en statlig utredning bli klar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063