23948sdkhjf

Han driver Sveriges starkaste Ica-butik.

Har tredubblat försäljningen på tio år.

Dagens Nyheter har kartlagt samtliga Ica-butiker i landet och har bland annat kommit fram till att den butik som det går bäst för är Ica Nära Berghema i Umeå.

Sedan handlaren Jonas Östman började driva butiken 2008 har han tredubblat försäljningen och visar en vinstmarginal på tio procent. Anledningarna till framgången är enligt Jonas Östman många men dels så har han minskat lagret för att öka butiksytan samt investerat i el, ventilation och kompressorer och på så vis minskat energiförbrukningen, samt satsat på minskat svinn.

Men även butikens 26 anställda är en viktig tillgång att ta hand om enligt Jonas Östman.

– De är duktiga och sammansvetsade, säger Jonas Östman till DN.

Enligt Jonas Östman är det viktigt att ständigt investera både i personalen , som fått åka på studieresor till London och Barcelona, och i själva butiken.

– Vi satsar nu till exempel på självfrontande hyllor i mejeriet, hyllor i frysarna och nya bakskåp. Vill man hänga med i utvecklingen och vara konkurrenskraftig så finns det ingen ände på investeringar. Det är viktigt att utvecklas hela tiden så att kunderna ser skillnad. Att göra jättestora förändringar ska man däremot helst inte göra alltför ofta, säger Jonas Östman till DN.

I DN:s undersökning framkom det att ett 20-tal Ica-butiker idag har en vinstmarginal på mellan 10 och 20 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126