23948sdkhjf

Fullpackat på färskvarumässa

Coops egna mässa lockade butiker från hela landet.

Under onsdagseftermiddagen höll Coop sin egna färskvarumässa på Intra City, norr om Stockholm, där butikschefer från hela landet kunde möta leverantörer och smaka och beställa alltifrån kryddor, vegetariska måltidslösningar till chokladbollar.

Förutom inspiration från olika leverantörer och introduktion av nyheter som det alldeles nya och uppmärksammade bondbrödet kunde besökarna även knyta nya kontakter och gå på inspirationsseminarium.

Mest publik drog Paolo Roberto som berättade om den fantastiska utvecklingen som skett i Sverige sedan hans barndom, en barndom som han menade var allt annat än fylld med matglädje:

– Man kunde köpa olivolja på apoteket och vitlök var miljöförstörelse, sa den före detta boxaren och nuvarande matentreprenören inför en fullsatt föreläsning.

Sara Begner, matkreatör och chef för Coops provkök framhöll under sitt seminarium hur trendkänsliga det svenska folket är och passade samtidigt på att undervisa om den senaste av dess trender; nämligen böntrenden. En trend som hon anser bör bejakas men som butikerna samtidigt inte får förlita sig för mycket på.

– Bönor och vegetariska biffar är bra och i tiden. Men köp inte in för mycket, det kommer att vända, vi är trots allt så trendkänsliga i det här landet. Se till exempel hur många som idag äter chiapudding jämfört med för ett år sedan, sa hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172