23948sdkhjf

Butiksentré bortsprängd i Malmö

Livsmedelsbutik drabbad efter flera explosioner i natt.

Flera explosioner har skett under natten. I Malmö har bland annat entrén till en livsmedelsbutik vid Scheelegatan i Rosengård sprängs i luften. Polisen fick larmet strax före klockan tre natten mot torsdag.

Det är materiella skador men hur omfattande vet jag inte. Men inga personskador vad vi vet i alla fall, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region syd till Expressen.

En kraftig smäll hördes senare under morgonen vid en industrilokal på Industrigatan i området Katrinelund. Enligt Sydsvenskan ska en skylt vid den sprängda garageporten visa att just den delen av byggnaden används eller har använts av ett företag med koppling till livsmedelsbutiken.

En läsare som Expressen pratat med vaknade av smällen på Scheelegatan, trots att denne befann sig två kilometer bort. 

Expressen: Hur känns det att vakna till en explosion?

När jag vaknade till var min första tanke ”jaha, ytterligare en explosion”, sedan försökte jag somna om. Jag har väl mer eller mindre vant mig vid att det smäller i Malmö, men jag känner mig inte utsatt själv.

Även i Landskrona har entrén till ett bostadshus, mellan två näringslivsverksamheter sprängts i natt. Ingen ska ha skadats men de materiella skadorna är omfattande.

Jag vaknade av att det small och skakade i hela huset. Jag blev fruktansvärt rädd, säger en boende i huset till Aftonbladet.

En helikopter hovrade i området och nationella bombskyddet kallades in.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078