23948sdkhjf

Coop av med alla kundvagnar: "Låter som organiserade stölder"

Coop-butiken vid Jakobsberg centrum har länge haft problem med stulna kundvagnar. Nu har brotten gått så långt att butiken blivit av med samtliga.

Vi har inte slutat med kundvagnar självmant, men alla är snodda. En ny kundvagn kostar 5 000 kronor, och jag har inte råd att köpa nya varje månad, säger Jenny Larm, butikschef Coop i Jakobsberg centrum till Stockhomdirekt som var först med att rapportera om händelsen.

Inom loppet av 1,5 år har 150 kundvagnar stulits vid Jakobsberg centrum vilket alltså lyfter notan till omkring 750 000 kronor. Jakobsberg centrum har sedan tidigare haft problem med kunder som går hem med sina varor i kundvagnarna men butikspersonalen på Coop har sökt efter sina vagnar utan att hitta några.

Vi vet inte var de har tagit vägen. Det är massvis med kunder som frågar var kundvagnarna är och vi får förklara att de är stulna, säger Jenny Larm till Stockholmdirekt.

Och butiken är inte ensamma. Fri Köpenskap har tidigare i år rapporterat om liknande problem hos Hemköp i Solna centrum som på kort tid blivit av med 20-talet kundvagnar och totalt bestulits på omkring 100 stycken sedan 2016. 

Jag känner inte till det specifika fallet men det låter absolut som organiserade stölder. Om det skulle röra sig om ungdomar som leker i någon backe så har jag svårt att se att det skulle summeras upp till så många, säger Pär Bygdeson, vd på Livsmedelshandlarna till Fri Köpenskap.

Att inte Coop hittat sina vagnar trots sökande tolkar han som att det kan röra sig om organiserade stölder. 

– Med tanke på värdet i produkterna finns säkert en marknad. De kan båda hamna på den svenska marknaden eller transporteras ur landet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125