23948sdkhjf

Ny aktör där City Gross kastades ut

6 000 kvadratmeter säljyta. Så stor plats får den nya aktören i Rosengård centrum.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen skrivit om den infekterade stämningen mellan fastighetsägaren Trianon och City Gross i Rosengård Centrum, Malmö.

City Gross är fortfarande skyldiga oss 15 miljoner plus skadestånd för de 6,5 kvarvarande åren i det brutna kontraktet, säger Olof Andersson, vd på Trianon till Fri Köpenskap.

Rättsprocessen är i gång och fastighetsägaren avvaktar resultatet. Men klart är i alla fall att City Gross lämnar lokalerna den 31 mars med hänvisning till att det inte går att driva livsmedelsbutik hos en fastighetsägare som aktivt motarbetar hyresgästerna.

De har gått ut offentligt i media och sagt att vi ska ut. De har till och med tagit oss inför rätta och försökt försätta oss i konkurs. Vi känner att det är helt omöjligt att fortsätta driva butiken, sa Robert Olsson, HR-chef på Bergendahls till Fri Köpenskap i samband med stängningsbeskedet. 

Robert Olsson, Bergendahls.

I stället ska en ny aktör, Maximal Interfood etablera sig på platsen. Butiken ska drivas av ett familjeföretag.

Vi kommer att satsa på mat från världens alla hörn till de bästa priserna. Bara frukt- och gröntavdelningen kommer att vara 1 000 kvadratmeter, säger marknadschefen Hussein Ghanem till Fri Köpenskap.

Familjen är från Libanon och har 30 års erfarenhet av världens mat från grossistsidan.

Bäst kan vi mat från Mellanöstern men vi har kontakter och erfarenhet när det gäller mat från hela världen. Balkan, Polen, Asien, Indien, you name it.

Med en säljyta på 6 000 kvadratmeter kunde butiken inte ha bättre förutsättningar i det mångkulturella Rosengård, menar han.

Det finns 25 000 invånare från 180 olika nationer här. Med en så stor yta kan vi ge dem precis det sortiment som de vill ha. Samtidigt finns en gratis parkeringsplats stor som 10 fotbollsplaner och ytterligare parkeringar i köpcentrumet. Det kan inte bli mycket bättre än så, hävdar Hussein Ghanem.

Butiken kommer att ha omkring 25-30 anställda och fokusera mycket på klipp. Förhoppningen är att öppna under april, någon vecka efter att City Gross lämnat.

Vi är rätt säkra på att det här kommer att bli succé. Marknadsanalysen visar tydligt att det behövs fler sådana här butiker både här men också i andra städer som Helsingborg, Göteborg och Malmö. Vi utesluter inte expansion om saker går som det ska.

Olof Andersson, vd Trianon. 

Fastighetsägaren Trianon är mycket nöjd över den nya hyresgästen och passar på att skicka en känga till City Gross.

Den nya butiken kommer att erbjuda precis det sortiment och den prisbild som kunderna efterfrågar. City Gross har totalt misslyckats, säger Olof Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145