23948sdkhjf

Ännu en fusion planeras inom Coop

Kågeröd Handelsförening har för avsikt att fusionera med Coop Kristianstad Blekinge.

Fri Köpenskap kunde för några veckor sedan berätta att Coop Oskarshamn och Kf Göta planerar en fusion. Nu kommer uppgifter om en ny planerad fusion mellan Kågeröd Handelsförening Ekonomisk förening och Coop Kristianstad Blekinge

Styrelserna för diskussioner om att slå samman föreningarna. En fusion skulle tillföra de resurser som behövs för att modernisera Coop Konsum Kågeröd enligt Coops formatstrategi och det kostsamma bytet av mer miljövänligare kylmedier.

– Kågeröd Handelsförening Ekonomisk förening står inför ett omfattande investeringsbehov, främst på grund av nya lagkrav vad gäller till exempel nya kylmedier samt stort behov av fastighetsunderhåll. Med insikt i föreningens omsättning och resultat ses det som orealistiskt att kunna genomföra detta på egen hand. En fusion med Coop Kristianstad Blekinge ekonomisk förening säkerställer såväl butikens fortlevnad som medlemsverksamheten och upprätthållande av den demokratiska organisationen i regionen, förklarar Mats Stedt, vd för Kågeröd Handelsförening Ekonomisk förening i ett pressmeddelande.

Kågeröd Handelsförening Ekonomisk förening driver butiken Coop Konsum Kågeröd. Coop Kristianstad Blekinge har en betydligt större verksamhet med 18 butiker i Skåne och Blekinge. Enligt planen kommer Kågeröd Handelsförenings verksamhet och medlemmar att bli en del av Coop Kristianstad Blekinge.

– Vi ser stora möjligheter med Coop-butiken i Kågeröd, som vi kommer att satsa mycket på om stämman godkänner fusionsplanerna”, säger Richard Hedsand, vd Coop Kristianstad Blekinge.

Inget beslut är fattat utan förslaget kommer att läggas fram i respektive förening och beslutas enligt gällande beslutsgång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125