23948sdkhjf

Dani Evanoff: "Vi ska bli ett miljardföretag"

| Av Siw Kejonen | Tipsa redaktionen

Nystartade Evanoff Group bygger ett paraplyföretag för små nischföretag i livsmedelsbranschen. Men som den sanna entreprenör ägaren, Dani Evanoff är, har han redan en ny start up på gång.

Evanoff Group huserar på 10:e våningen i nybyggda Arenastaden i Solna. Ljuset flödar in och kreativiteten får spela fritt i kontoret som för tankarna till finansdistrikten på Manhattan i New York.

– Läget är väldigt bra, lätt för personalen att ta sig hit och en trevlig plats att vistas på, säger Dani Evanoff, grundare och ägare.

Evanoff Group har funnits ett år. Man hjälper små nischföretag i livsmedelsbranschen, både med kompetens och kapital, att skala upp sina verksamheter.

– De kan vara starka profilerade varumärken men alla små bolag har inte muskler att spela med, säger Dani Evanoff, som inte ser företaget som investerare i första hand utan snarare som operatörer som investerar kapital för att få vara med och göra det man älskar och kan bäst.

Modellen är snarlik och vedertagen i it-sektorn men inte lika självklar inom livsmedelsbranschen.

Dani Evanoff

Aktuell: Blev nyligen största ägare i Taylors & Jones, korvfabrikör med hantverksprägel.

Namn: Dani Evanoff.

Titel: Serieentreprenör.

Ålder: 43 år.

Familj: Gift, en dotter och två bonusbarn.

Bästa maträtt: Assyriska rätten kbeibat. Deg med gryn och bulgur fylld med kött som kokas. Påminner om kroppkaka.

Bästa vara: Paolos fryspizza.

Fritidsintressen: Innebandy. Familjen.

Utbildning: Grundskola och livet.

Bakgrund: Fryshuset. Startade Godisprinsen. Gick ihop med
Karamellkungen 2008 och bildade Candyking, blev Nordens största lösgodisaktör. Lämnade bolaget för annan verksamhet. Åter som stor-ägare. Sålde Candyking till Cloetta.

Förebild: Anders Carlberg som grundade Fryshuset.

Bästa beslutet: Att starta mitt första företag. Lärde mig mycket.

Måtto: Leva som man lär. Kräva mycket och leva efter det själv.
Är nära verksamheten och inte rädd att jobba på golvet.

– Den hjälpen hade jag behövt när jag drog igång mitt första företag.

Dani Evanoff gillar företagande och att utmana det etablerade med nya infallsvinklar. Göra på ett annat sätt. Något han praktiserade redan i Godisprinsen, efter ett försök med sockervadd på burk.

– Jag frågade mig varför det fanns bara en spelare – Karamellkungen – inom lösgodis. Jag ville se om det gick att utmana kungen, och det gick ju.

Vägen till det första företaget var dock inte spikrak. Efter grundskolan hamnade han på Fryshuset i Stockholm.

– Hos Anders Carlberg på Fryshuset fick jag självförtroende. Jag lärde mig ledarskap, organisation och att ta ansvar. Att inget är omöjligt. Efter fem år satt jag i styrelsen.

Att Godisprinsen utmanade Karamellkungen ledde till samgående 2008 under namnet Candyking, som Dani Evanoff dock lämnade för nya utmaningar. Han kom senare tillbaka som koncernchef och ägare till Candyking som såldes till Cloetta 2017. Planenligt stannade han ett år och sedan 2018 är det Evanoff Group som gäller.

Du har hunnit med väldigt mycket. Är du en rastlös person?

– Extremt rastlös och nyfiken. Jag driver på processer, men har också lätt för att släppa det jag inte tror på. Om något äter mig släpper jag och går vidare. Eftersom vi har flera bolag i portföljen som Paolos, Lakritsroten och nu Taylors & Jones, kan jag jobba med projekt som lever och ger energi. Jag behöver inte fokusera på ett bolag.

Vad är det bästa du gjort?

– Det jag gör i dag. Det känns väldigt förkroppsligat med den jag är och det känns som att jag kan agera naturligt i allt jag gör. Sånt blir man genuint lycklig av.

Målet är att skapa en ledande företagsgrupp inom svensk dagligvaruhandel och utmana de större spelarna. Många företag är på väg in under året.

– Vi är unga och hungriga och ska bygga ett miljardbolag. Det är inte omöjligt, i år gör vi 100 miljoner kronor.

Även om Evanoffs affärsidé är att gå in i små nischade bolag inom livsmedel ska man nu dra upp en egen idé.

– Jag kunde inte motstå detta, vi ska snart lansera en start up, avslöjar Dani Evanoff men håller idén hemlig än så länge.

Vad gör du om fem år?

– Fortsätter med det jag gör nu. Vi vill förbättra oss hela tiden. Vi är 18 personer i bolaget nu men det förändras hela tiden och en sak är säker. Vi ska växa och bli större.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Arkiv

Anammas kunder slussas till Coop

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Katrineholm förbjuder tiggeri

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

City Gross och Jontefonden vann pris

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133