23948sdkhjf

Hemköp och Willys går över till darkstore för e-handel: ”Behöver balans”

Hemköp har sedan länge plockat sina e-handelsordrar i de egna butikerna. Men nu är det slut på det då kedjan flyttar plocket till det lager som systerkedjan Mat.se i dagsläget använder. Lagret ligger i Årsta utanför Stockholm och blir Axfoods nya konsumentplocklager.

Även Willys hemleveranser i Storstockholm kommer att plockas i lagret men de ”click and collect”-ordrar som kunderna hämtar i butik kommer fortsatt att plockas i butikerna.

För Hemköps del handlar det om kedjans egenägda butiker i Storstockholm och omfattar därmed inte handlarnas nya e-handelsmodell som Fri Köpenskap tidigare berättat om.

– Handlarmodellen är en annan del och där rör det sig om plock i butik. Det här blir en lösning först och främst för våra egenägda butiker, säger Hemköps vd Thomas Gäreskog till Fri Köpenskap.

De sista bitarna håller just nu på att sättas på plats.

– Vi kommer att kunna plocka våra ordrar i lagret och vi startar efter sommaren när e-handeln tar ny fart, berättar Thomas Gäreskog.

Volymerna ska enligt honom inte vara några problem att hantera i Årsta-lagret.

– Det blir en stor fördel eftersom vi har en kapacitetsbrist i butikerna. Dessutom behöver vi en balans där plocket inte störs av ordinarie verksamhet.

2023 ska som bekant Axfoods superlager som både omfattar e-handel och butik vara i drift. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109