23948sdkhjf

Han är landets yngsta Ica-handlare

Den 1 juli i år tog Jakob Riis över som handlare på Ica Nära Storebro och blev då med sina 24 år Sveriges nu absolut yngsta Ica-handlare.

– Det känns jättebra, det är jättekul att ha tagit över den här butiken, säger Jakob Riis till Fri Köpenskap.

Jakob Riis med personal har precis avslutat kanske den mest hektiska veckan för butiken då den stora fotbollsturneringen, Bullerby Cup hölls i Vimmerby. Den första månaden har knappast varit lugn då butiken är något av en klassisk "sommarbutik".

Men den första tiden på jobbet har hittills gått bra.

– En stor del av den regelbundna personalen har varit på semester men de som jobbat här har lärt mig väldigt mycket, och har man gjort något fel så har de sagt till mig direkt och bestämt, säger Jakob Riis.

Jakob Riis började redan 2011 med att sälja jordgubbar i Gamleby och efter studenten jobbade han på Ica i Åre och där kom han snabbt på att det är det är han ville hålla på med.

– Jag började genast intressera mig för hur man kunde sälja lite mer och bättre och jag har insett att det dessutom är ett jobb som har allt man kan önska sig.

Tidigare drevs butiken av Simon Isaksson som nu driver butik i Jönköping och enligt Jakob Riis har han och handlaren innan honom lämnat efter sig en välskött butik med bra potential.

– Jag har en del planer inför framtiden men de vill jag nog hålla för mig själv just nu innan jag vet om de går att genomföra eller inte, säger Jakob Riis.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079