23948sdkhjf

Titta in Lidls nya huvudkontor

15 000 kvadratmeter och plats för 600 anställda. Lidls nya kontor är byggt för att svälla.

Inget inflyttningsdatum är ännu fastställt men Lidls nya huvudkontor beräknas vara färdigt för inflyttning under första halvan 2020.

– Huset står där och man har påbörjat systeminstallationer och andra delar av det invändiga arbetet, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl Sverige, till Fri Köpenskap.

Och det är ingen liten kåk det rör sig om. Kontoret på 15 000 kvadratmeter ligger i Barkarbystaden nordväst om Stockholm.

På grund av platsbrist har vi länge varit utspridda på flera olika platser. Det blir en stor fördel att samla alla på samma ställe, förklarar Thomas Brattlöw.

Kontoret är utrustat med skrivbordsmiljöer, workshops-ytor och mötesrum med passande teknik. I mitten av lokalerna finns ett stort atrium och taket täcks med grön gräsmatta.

– Det finns alltid en viss oro för förändringar men i grunden är de flesta väldigt positivt inställda. Framförallt eftersom vi i kontoret i Huvudsta Centrum är väldigt trångbodda i dagsläget, konstaterar Thomas Brattlöw och fortsätter:

Tidigare har vi tvingats flytta ut ganska många avdelningar till Solna Gate en knapp kilometer bort.

Mitt emot huvudkontoret byggs en helt ny och fräsch Lidl-butik med markparkering för kunder och personalgarage under marken. Butiken väntas också bli en fördel för utvecklingen av framtidens butikserbjudande.

– Där kan vi testa och utvärdera olika saker på ett smidigt sätt.

Lidl har en snabb etableringstakt och i samband med det har också den centrala organisationen ökat. Men planen är inte att stanna av. I dagsläget berörs omkring 350 anställda av etableringen men med de nya lokalerna kan antalet växa till 600.

Sedan är det en stor fördel att vi äger lokalerna själva. Det blir betydligt enklare om vi vill göra förändringar i framtiden, säger Thomas Brattlöw.

Det nya kontoret kan också gynna Lidl i kampen om talangerna.

Absolut. Det är en modern arbetsplats som kan bli en komponent att göra oss mer attraktiva för framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099