23948sdkhjf

Här öppnar Matmissionen ny butik

Sociala livsmedelsbutiken tillbaka i norrort.

Matmissionen är tillbaka i Järfälla norr om Stockholm efter att det tillfälliga rivningskontraktet i Veddesta köpcentrum löpt ut i januari. Den nya butiken ligger i Jakobsbergs Centrum på nedre plan med ingång från Myrornas butik. Renovering pågår just nu.

Det rör sig om en yta på närmare 1 000 kvadratmeter varav cirka 350 blir butik och resterande lager används för att även inrymma Stockholms Stadsmissions matbank som distribuerar livsmedelsöverskott till ett 20-tal sociala verksamheter i Stockholmsområdet.

– Det är oerhört glädjande att vi åter kan öppna en butik i norrort för gamla och nya kunder och att vi genom butiken också möjliggör arbetsträning, att fler människor får chansen att närma sig arbetsmarknaden, säger Marika Markovits, direktor på Stockholms stadsmission i en kommentar.

Matmissionen ägs och drivs av Stockholms stadsmission och fungerar som en vanlig livsmedelsbutik där alla är välkomna att handla. Skillnaden är att butikens medlemmar, som i dag är cirka 3 500, får köpa varor till en tredjedel eller mindre av ordinarie priser. För att bli medlem krävs att man lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller har migrationsverkets dagersättning.

– Vi har många medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Här blir Matmissionen ett viktigt och värdefullt inslag för våra medlemmar i vardagen, säger Tove Larsson tf. verksamhetsområdeschef på Stockholms Stadsmission.

Matmissionen har Axfood som medgrundare och mycket av de färska men kantstötta, eller av andra orsaker otjänliga varor, skänks från Willys och Hemköps butiker. Utöver den nya butiken i Jakobsbergs centrum finns också Matmissionen i Hägersten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079