23948sdkhjf

Lokala råvaror i kändiskockarnas kombinerade krog och lanthandel

Ett eget kretslopp av mat och råvaror på Paul Taylor lanthandel.

För ett år sedan annonserade de sina planer. Nu har kändiskockarna Paul Svensson och Tareq Taylor öppnat sin kombinerade restaurang och lanthandel, döpt till Paul Taylor lanthandel.

Restaurangen som är belägen i den nya stadsdelen Fabriksparken, nära Willys i centrala Sundbyberg, har plats för ett 60-tal sittande gäster. I butiksdelen säljs lokala råvaror. Tanken är skapa ett eget kretslopp av mat och råvaror, berättar hållbarhetsprofilen Paul Svensson för tidningen Mitt i.

På hyllorna kommer det främst finnas grönsaker, öl från Sundbybergs köksbryggeri och annat som kan produceras i krokarna. I restaurangen kommer man göra mat på det man säljer men också på andra råvaror från butiker i närheten som annars skulle slängas.

– Vi snickrar på hur kvällarna ska kunna komplettera det vi gör på dagarna, just nu. Vi serverar två rätter varje dag och har öppet till klockan 18, så många har faktiskt tagit med familjen på en tidig middag eller köpt med mat hem. Det är också så vi vill jobba – att underlätta folks vardag, säger Paul Svensson till Mitt i.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078