23948sdkhjf

2 700 kvadratmeter Matvärlden – följ med in

I går slog Matvärldens nya butik i Vällingby upp portarna. Titta in bildspelet.

När Fri Köpenskap besöker Matvärldens nya butik i Vällingby vid sextiden i går har butiken fortfarande insläppskö. Detta trots att insläppet startade klockan 12. Butikschefen Joselin Mella är glad och lite trött.

– Detta är fantastiskt. Vi trodde att kön kanske skulle ge med sig vid fyratiden men den är fortfarande lång. Klockan nio stänger vi för insläpp och så kan kunderna som är inne handla i lugn och ro en timme tills vi stänger. Kön till kassorna är också lång, ända ner till mejeriavdelningen, säger hon.

Och folk är väldigt nyfikna på den nya butiken. Inte ens när moderbutiken i Veddesta öppnade var det så stort intresse.

– Nu är den butiken välkänd och många kunder handlar där som kommer från Vällingby, så de kände redan till butiken, säger hon.

Nasir som vanligtvis jobbar i Veddestabutiken kommer nu att ambulera mellan butikerna.

– Det är fantastiskt roligt, säger han. Nu packar jag upp mer varor och vi hoppas att vi inte behöver vara här hela natten för att packa upp mer, skrattar han.

Butiken har ett centralt placerat Bazartorg följt av en stor och rikt varierad brödavdelning. Längst bort mot ena väggen finns fisk-, kött,- och delidisk med extra allt. I stort sett världens alla länder är representerade i butiken och det som är unikt för Matvärlden är mixen med svenskt och utländskt sortimentet.

Matvärlden i Vällingby är bara starten på kedjans etableringsplaner. Under 2020 ska ytterligare två butiker i Stockholmsområdet upp. Läs om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094