23948sdkhjf

Första spadtaget för unik Ica Supermarket vid skiddestination

1 400 kvadratmeter med egen drive-thru.

På tisdag den 19 november tas första spadtaget till Ica Supermarket Lindvallen vid den kända slalomdestinationen i Sälen.

Butiken blir 1 400 kvadratmeter stor och ersätter den tidigare Ica Nära Lindvallen. Butiken kommer att kunna erbjuda ett fullskaligt färskvarusortiment och ha betydligt bättre parkeringsmöjligheter än den tidigare. Dessutom kommer den nya butiken att få sin egen drive-thru för utlämning av e-handel.

Butiken beräknas kunna öppna vintern 2020/2021 och tros få ett uppsving av den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som öppnar mellan Sälen och norska Trysil den 22 december i år.

Flygplatsen blir den första som öppnats i Sverige på två decennier och målsättningen är att ha 40 000 passagerare första säsongen. Sträckan kommer att trafikeras av SAS och Flyg Bra och förutom från Sverige även locka turister från Danmark och England.

Butiken blir Ica Fastigheters första butik helt i massivträ och kommer att miljöklassificeras enligt Miljöbyggnad Gold. Butikens handlare blir Tomas Olsson och ytterligare fem till tio året-runt anställda kommer att rekryteras.

Butiken kommer att ägas och förvaltas av Ica Fastigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11