23948sdkhjf

Här öppnar nya Lifvs-butiker – 80-100 ska upp under 2020

I fredags öppnade en ny Lifvs-butik i Östra Karup utanför Båstad och i veckan öppnar en studentbutik i Uppsala.

Den obemannade butikskedjan Lifvs, där kunderna själva öppnar och handlar med mobilen, har som bekant storslagna etableringsplaner. Eftersom en och samma butikschef kan sköta flera butiker samtidigt öppnar kedjan sina butiker i kluster om 4-6 butiker per område.

Fri Köpenskap har tidigare berättat om flera av dessa kluster och nu börjar det röra på sig även fysiskt. Särskilt efter att kedjan värvat sin nya logistikchef Sven Nordblom. I fredags öppnade kedjans femte butik. Den här gången i Östra Karup.

– Området ligger ett par mil utanför Båstad med relativt långt till närmaste butik. Ett perfekt läge för en Lifvs-butik, berättar delägaren Bea Garcia för Fri Köpenskap.

Ännu mer spännande, menar hon, blir att se hur butiken som öppnar precis intill Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala under veckan tas emot.

– Eftersom butiken ligger i ett studentområde så blir det extra intressant att se hur kundbeteendet skiljer sig jämfört med våra andra butiker.

Hurvida det sedan blir någon till butik innan nyår är osäkert.

– Vi siktar på att få upp någon till innan jul men för att sätta upp och installera butikerna är vi i behov av hantverkare och det kan vara lite knepigt runt jul, konstaterar Bea Garcia.

Men i början av januari blir det gasen i botten. Lifvs har i dagsläget 14 färdigbyggda butiker redo att rullas ut och i dagsläget byggs i snitt två nya butiker per månad. En takt som dessutom planeras att ökas avsevärt.

Skåneklustret ska fyllas på bland annat med en butik i Åsljunga. Även Mora kommer att få en ny butik.

Tanken var egentligen att ställa ut den i december men den kanske skjuts upp till efter nyår. Sedan har vi flera platser på gång i Uppsala och även i trakterna kring Örebro. Dessutom blir det väldigt många butiker borta i Jönköpings, Hallands och Västra Götalands län, konstaterar Bea Garcia.

Den första under 2020 kommer att etableras tidigt under kvartal 1 och därefter följer åtminstone 8-10 butiker med säkerhet innan sommaren, lovar Bea Garcia.

– Vi siktar på att ha 80 till 100 butiker på plats innan slutet av 2020. Hur det sedan fördelas över året beror på byggloven. Det är många på väg in.

Lifvs långsiktiga mål är som bekant 300 butiker i landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079