23948sdkhjf

Fem månader efter branden – nu invigs nya Coop Björna

Den 14 juli totalförstördes Coop i Björna utanför Örnsköldsvik i en brand. Bara fem månader senare är butiken nu redo att öppna igen i större lokaler. I morgon, den 19 december, invigs nya Coop Björna.

Efter branden har Coop som en temporär lösning ordnat fraktfria leveranser till invånarna i Björna som kunnat beställa mat som skickats ut med extra turer varje tisdag, onsdag och torsdag från Coop Örnsköldsvik. Men från och med i morgon kan invånarna alltså återigen köpa sin mat i den lokala butiken i Björna centrum.

– Från första stund har vi haft målsättningen att kunna återvända till Björna. Det är en seger att vi efter några månader nu kan öppna dörrarna till nya Coop Björna. Det är tack vare hårt arbete i sann kooperativ anda från alla inblandade, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Att återuppbygga den nedbrunna butiken skulle ha tagit 18 månader och hade enligt Coop inte varit ekonomiskt försvarbart. I stället har Coop Björna flyttat in i den strumpfabrik som ligger bara ett stenkast ifrån den gamla butiken.

Coop Nord har investerat närmare 14 miljoner i en större och mer modern butik med hållbarhet i fokus. En stor frukt- och gröntavdelning är det första som möter kunderna.

– Äntligen så kommer vi att få träffa alla kunder igen, de har varit enormt stöttande och uppmuntrat oss under hela processen. Coop Björna är en tidig julklapp som vi hoppas kommer bli uppskattad av våra kunder, säger Carina Persson, butikschef Coop Björna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094