23948sdkhjf

Premiär för ny Stora Coop med 40 meter delikatess: ”Något utöver det vanliga”

6 000 kvadratmeter butik med stort fokus på butikslagat. Coop västs nya stolthet öppnar i morgon.

I morgon, torsdag klockan 10.00, öppnas portarna till Coop Västs nya stolthet, Stora Coop Torp i Uddevalla.

Butiken är helt ny och ersätter den tidigare Coop Forum-butiken i området.

– Jag är väldigt laddad, den här butiken blir verkligen något utöver det vanliga, säger stormarknadschefen Tobias Håkansson till Fri Köpenskap.

Butiken har nästan 6 000 kvadratmeter totalyta varav omkring 4 000 kvadratmeter är säljyta. Från de omkring 250 parkeringarna på taket kan kunderna ta rulltrappan ned till entrén och där ser man rakt in i restaurangdelen genom ett stort glasparti. Även från parkeringen på framsidan kan kunderna titta in i frukt och grönt-avdelningen.

– När man kliver in genom entrén möts man av en 40 meter lång delikatessdisk som ger en väldigt härlig saluhallskänsla, berättar Tobias Håkansson.

Totalt 5 kockar och 10 kallskänkor kommer att laga mat både till delikatesslinan och den tillhörande restaurangen med 123 sittplatser.

– Frukost, lunch, middag och a lá carte. Kunderna kan antingen beställa mat eller plocka ihop måltiden själv.

Butiken har också en fullskalig bagerilina och e-handelsskåp för avhämtning av onlinebeställningar.

– En väldigt intressant butik där vi bundit ihop fisk, delikatess och färdigmat. Delikatessen är ungefär dubbelt så stor som i en normal Stora Coop. Vi kommer att följa butiken noggrant och beroende på hur det tas emot så kanske vi sätter fler sådana här på andra ställen, säger Peter Nordman, affärsområdeschef för Stora Coop till Fri Köpenskap.

Butiken blir granne med Ica Maxi som också huserar i köpcentrumet och på andra sidan motorvägen ligger City Gross. Som Fri Köpenskap tidigare berättat är även Lidl på intåg där förhoppningen är att finnas på plats innan årsskiftet.

– Konkurrens triggar. Det är bara att ge järnet, vi ska vara bäst, konstaterar Tobias Håkansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078