23948sdkhjf

Bergendahls bantar – 50 tjänster berörs

Omfattande åtgärdsprogram ska vända den negativa utvecklingen.

Bergendahls Food inleder ett omfattande åtgärdsprogram för att vända den negativa utvecklingen som företaget haft det senaste året. En åtgärd som planeras är en minskning av organisationen på tjänstemannasidan med 50 tjänster.

– Vi behöver minska våra kostnader i hela organisationen och en del av det är våra personalkostnader. Det är ett tufft och tråkigt besked jag ger till medarbetarna idag, men kostnadsbesparingar är en nödvändig del för att vända företagets negativa utveckling. Vi försöker så långt det går begränsa uppsägningarna genom att hitta alternativa lösningar som exempelvis att inte tillsätta vakanta tjänster, säger vd Håkan Åkerström i en kommentar.

Fackliga parter är informerade och förhandlingar inleds inom kort.

Programmet fokuserar även på att reducera kostnader och öka försäljningen. En stor del av besparingen ska komma genom en effektivare logistik.

I en intervju med Fri Köpenskap utvecklar Håkan Åkerström sina tankar kring sparpaketet som ska banta bort totalt 200 miljoner kronor på två år. Läs intervjun här.

Håkan Åkerström tillträdde som vd den 1 september förra året. Redan två månader senare aviserade han en omorganisation som bland annat innebär att City Gross sedan den 1 december är dotterbolag till Bergendahls Food. Håkan Åkerström lovade då att vända en förlust på 15 miljoner till vinst i år. Åtgärdsprogrammet som nu annonseras är ett led i det arbetet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078