23948sdkhjf

Förening nära övertagande av Netto-butiker – Nästa fyra som ställs om

Butikerna drivs tillfälligt av Coop Vardagshandel.

Coop fortsätter att ställa om Netto-butiker i en rasande takt. På fredag invigs ytterligare fyra butiker på adresserna:

  • Västervik - Folkparksvägen 54
  • Västervik - Vapengränd 7
  • Kalmar - Ledungsvägen 7
  • Kalmar - Sandåsgatan 4

Samtliga av dessa butiker plus en lång rad andra Netto-butiker ligger i Konsumentföreningen Götas upptagningsområde. Föreningen driver i dagsläget 48 butiker i 24 kommuner i Småland och på Öland.

Läs också: Allt klart för Coops jättelager

När det gäller Netto-butikerna i Kf Götas område är det däremot tills vidare Coop Vardagshandel som står för driften men ett övertagande av dessa enheter håller enligt källor till Fri Köpenskap på att förhandlas fram. Exakt hur det slutligen kommer att se ut beror däremot på en planerad fusion.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat har Kf Göta för avsikt att fusionera tillsammans med Coop Väst. Styrelserna i de respektive föreningarna är överens och Coop Väst har godkänt förslaget eftersom man inte behöver rösta men i Kf Götas fall kommer det slutgiltiga beslutet att tas på en extrastämma om ett par veckor.

Fusionen skulle innebära att Kf Göta överlåter sin verksamhet till Coop Väst, som blir övertagande förening.

På fredag kommer Coop Vardagshandel att ha ställt om totalt 92 butiker av de 163 Netto-butiker som köptes upp av Danska Salling Group i fjol. Elva butiker har eller ska läggas ned och resterande beräknas vara omställda i höst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.719