23948sdkhjf

Butikschef blir Ica-handlare: ”Oerhört taggad”

Adam Westerling tar över sin första egna butik den 1 juni.

Adam Westerling lämnar rollen som butikschef hos den snabbväxande butiken Ica Supermarket Hammarby Sjöstaden för att ta över Ica Nära Häggenås, tre mil norr om Östersund. Han tar över efter den tidigare handlaren Margareta Svegårdh.

– Jag är oerhört taggad, både på att flytta från Stockholm och att driva min första butik. Jag har alltid tänkt att den första butiken ska ligga norrut. Skidor, fiske och natur är saker som tilltalar mig mycket även om fritiden kommer att bli begränsad. Det blir inga 40 timmars arbetsveckor direkt, säger han till Fri Köpenskap och skrattar.

I centrala Häggenås bor cirka 400 invånare. Många som arbetar i Östersund pendlingshandlar och utöver butikerna inne i staden är närmaste konkurrent Ica Nära Litshallen.

– Mycket kommer att handla om att skapa ett bredare och djupare sortiment. Barnfamiljerna ska känna att de kan handla både blöjor och fredagsmiddagen hos oss, säger Adam Westerling.

Tanken är att vrida kundvarvet och göra butiken mer ”matig”. Frukt och grönt placeras i början av kundvarvet och ambitionen är att utvidga samarbeten med lokala leverantörer.

– På sikt kommer vi också att byta ut kylar och kolonialinredning i butiken. Om det blir något över på sista raden är min tanke att på olika sätt återinvestera allt i butiken och personalen.

Personalstyrkan består av honom själv och fyra anställda.

– Det vore kul att ge personalen möjlighet att gå lite internutbildningar via Ica-skolan om de vill.

Enligt senast tillgängliga årsredovisning 2019 omsatte Ica Nära Häggenås 13,5 miljoner kronor. Adam Westerlings ambition är att komma upp i 16-17 miljoner inom kort.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094