23948sdkhjf

Nordligt bageri expanderar – vill nå butiker i hela landet

Familjeföretaget Olofssons bageri har varit verksamma i Överkalix sedan 1947 men är trots åldern mer aktiva än någonsin och nu i fart med vidare expansion. 

Efter den omfattande branden hos Polarbröd inleddes ett samarbete mellan bagerierna vilket direkt ledde till fler arbetstillfällen och nu vill Olofssons växa mer med investeringar i nytt maskiner samt nyanställningar, det skriver Norrbottens Affärer.

– Slår allt väl ut räknar vi med att anställa 5-6 personer under närmsta halvåret, säger Bengt-Olof Olofsson, ägare till Olofssons bageri i Överkalix till tidningen.

Totalt handlar de om en satsning på 1,7 miljoner kronor för två ny automatiserade maskiner till bageriet limplinje samt en ny, större, ugn vilket skulle innebära en kapacitet på 2000 limpor i timmen vilket är ungefär 700 fler än idag.

Olofssons bageri har även planer på att expander utanför länsgränserna och satsar på att kunna sälja till Ica och Coop i hela landet under nästa år. För att slå igenom i bruset har bageriet därför satsat på  lokala råvaror, nu senast mjöl på korn som odlats efter älvdalen och som mals i världens nordligaste kvarn i Finland. Olofssons bageri har sedan tidigare även använt smör och grädde från Norrmejerier samt kallkällvatten från Överkalix.

– Vår bransch är otroligt konkurrensutsatt. Så vår chans att sticka ut är att ta vara på de mervärden som finns, säger Bengt-Olof Olofsson till Norrbottens Affärer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095