23948sdkhjf

Strongpoint säljer etikettverksamheten

Strongpoint säljer sin etikettverksamhet till Volati.

Volati har tecknat avtal om att förvärva etikettverksamheten från Strongpoint, en leverantör av tekniklösningar till detaljhandeln noterad på Oslobörsen. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsenheten Ettiketto inom affärsområde Industri.

Det stärker Ettikettos erbjudande på den svenska marknaden och innebär ett strategiskt viktigt insteg på den norska marknaden. Den förvärvade verksamheten omsatte cirka 185 Mkr under 2020 med en EBITDA, exklusive IFRS-justeringar, om cirka 25 Mkr.

Förvärvet av etikettverksamheten från StrongPoint är det tredje synergistiska tilläggsförvärvet till Ettiketto under den senaste tolvmånadersperioden. Affärsenhetens omsättning på årsbasis har som ett resultat ökat från cirka 250 Mkr till cirka 750 Mkr och Ettiketto har idag en marknadsledande position i Sverige.

– Volati har en uttalad ambition att bygga starka affärsenheter som kan utvecklas genom förvärv. Målet är att några av dem på sikt ska utvecklas till egna affärsområden inom Volatikoncernen och Ettiketto är ett bra exempel på detta. Vi är glada över att nu också få möjligheten att förvärva Strongpoints etikettverksamhet som är ett av branschens bästa bolag. Förvärvet passar väl in i Ettikettos tillväxtstrategi och stärker oss som helhetsleverantör av etikettlösningar, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri. 

Strongpoint har en stark position som leverantör av självhäftande etiketter till detaljhandeln och stödjer kunderna i hela kedjan från design till tryck. Företaget har två produktionsanläggningar – i Malmö och i norska Tangen – med den senaste utrustningen inom digital- och flexotryck. Antalet anställda uppgår till cirka 70.

– Det är med stor glädje som vi välkomnar Strongpoints etikettverksamhet till Ettiketto. Det är ett bolag vi följt länge och en av våra mest kompetenta branschkollegor. Verksamheten kännetecknas av goda marginaler och ett starkt kunderbjudande, inte minst inom digitaltryck i korta serier med snabb leverans. Förutom att förvärvet stärker vår position i Sverige ger det oss en tydlig tillväxtplattform i Norge, med lokal produktion, vilket är i linje med vårt allt starkare nordiska fokus. Precis som vid tidigare tilläggsförvärv har vi tydliga synergier och i detta fall ser vi en möjlighet att förbättra bolagets EBITDA ytterligare med cirka 50 procent, säger Rikard Ahlin, VD för Ettiketto.

 Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter. Slutförandet av transaktionen förväntas ske den 1 juli 2021 för den svenska verksamheten och den 1 september 2021 för den norska verksamheten. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078