23948sdkhjf

Klart med Willys nybygge – 3 100 kvadratmeter butik börjar byggas i höst

I höst börjar bygget av Willys nya butik i Surahammar.

Byggplanerna har funnits ett bra tag. Redan för ett år sedan kunde Fri Köpenskap berätta att Willys planerade att bygga en ny butik i västmanländska Surahammar.

Nu är allt klart, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

De nya lokalerna ger större yta och bra parkeringsmöjligheter. Byggstart planeras redan i höst.

Den nya butiken kommer att byggas cirka hundra meter bort från den nuvarande butiken, nära rondellen på Enbärsvägen, med ett bra skyltläge ut mot Västeråsleden.

Öppningen av butiken väntas preliminärt ske i början av 2025 – ett datum som nu är mer definitivt – och det första spadtaget tas efter sommaren i år, skriver kedjan.

Lokalytan blir cirka 3 100 kvadratmeter, en ordentlig ökning av ytan jämfört med nuvarande butik. Willys har funnits i de nuvarande lokalerna sedan 2003, då den tidigare Matex-butiken skyltades om.

– Vi har en stor och trogen kundkrets i Surahammar, och med det nya läget och nya, moderna lokaler får vi nu väldigt bra förutsättningar för att erbjuda Surahammarborna en fin och modern matbutik. Det kommer bli ett positivt inslag och innebära att mer handel stannar kvar på orten, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys, i en kommentar.

Butiken kommer att ha en en hämta-station för e-handlade varor och kommer att märkas med Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078