23948sdkhjf

Stormarknadsoffensiven fortsätter – Ny Stora Coop tar över Maxis lokaler

Ica och Coop byter lägen med varandra i Ingelsta. Ica Maxi-butiken som i vår flyttar in i Coop Forums tidigare lokaler får i slutet av året konkurrens från en ny Stora Coop.

Coop Butiker & Stormarknader, CBS, fortsätter sin stormarknadsoffensiv. Efter att ha annonserat två nya Stora Coop i december så är det nu klart att ytterligare en butik ska öppna under 2024. Lagom till julhandeln beräknas Stora Coop öppna i Ingelsta Shopping utanför Norrköping.

Den nya butiken får en säljyta på drygt 3 000 kvadratmeter och byggs enligt Coops matmarknadskoncept som lanserades i Haninge hösten 2022.

Stora Coop-kunderna i Ingelsta kommer att mötas av bland annat en vertikal inomhusodling med grönsaker och örter, en manuell delikatess- och fiskavdelning samt ett butiksbageri. Det kommer också att finnas ett kafé och i förbutiken spelservice. Utcheckningen kommer som brukligt att inkludera snabbkassor, självscanning (Shop Express) och möjlighet att betala med mobilen (Scan & Pay). För onlinekunder finns möjlighet att hämta beställningen i butik eller få den hemlevererad.

– Det är fantastiskt roligt att inleda 2024 med denna positiva nyhet. Med nya Stora Coop Ingelsta förstärker vi vår storhandelsnärvaro och ambition att vara en populär matdestination i Norrköping. Vill också tacka för ett fint samarbete med Eurocommercial som har gjort denna etablering möjlig, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

Jonas Gustavsson, director Sverige på Eurocommercial, returnerar artigheterna:

– Vi är glada över att få hälsa Coop välkomna som ett härligt nytillskott till Norrköpings största och mest välbesökta handelsplats. Med vårt nya långsiktiga samarbete blir Coop en viktig del i vår helhetssatsning med att stärka och modernisera Ingelsta Shopping.

Två nya stormarknader invigs i Ingelsta under 2024.

Coop Forum, som tidigare fanns på handelsplatsen, stängde 2018. I december 2020 blev det känt att Ica Fastigheter köpt fastigheten. Arbetet med att omvandla lokalen till en modern Ica Maxi-butik har tagit längre tid än beräknat och Ica Fastigheter har flyttat fram nyöppningen till våren 2024.

När Ica Maxis nuvarande lokaler i Ingelsta Shopping blir lediga flyttar Stora Coop in där.

Stora Coop Ingelsta blir CBS tredje nya stormarknad under 2024. En ny Stora Coop ska öppna i Spånga i västra Stockholm lagom till påskhandeln och i slutet av året slås portarna upp i Barkarby, även det väster om Stockholm.

Nya Stora Coop Ingelsta blir CBS andra Stora Coop och elfte livsmedelsbutik i Norrköping.

Coopbutiker i Norrköping

Coop Bråddgatan, Coop Domino, Coop Hantverkaregatan, Coop Saluhallen, Coop Skarphagen, Coop Stockholmsvägen, Coop Trozelligatan, Coop Värmlandsgatan, Stora Coop Risängen och Xtra Ljura.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094