23948sdkhjf

Procordia säljer styckningsföretag

Procordia Food har sålt styckningsföretaget Empaco i Åhus till en sammanslutning av 30 aktieägare, bland annat Erikstorps Lamm.

– Empaco har en god produktionskapacitet som kan ökas en hel del. Det

är en tillgång för oss som har ambitioner om tillväxt. Vi ska

komplettera dagens sortiment med att satsa på att förädla, utveckla och

marknadsföra nötstyckning med hängmörat och närproducerat kött. Vi

kommer även att starta upp får- och lammstyckning samt satsa på ett

ekologiskt sortiment. Det unika är att vi kontrollerar helheten från

producent via slakt och styckning till butik och restaurang. Vi kan

därmed skapa goda förutsättningar för att vara det bästa alternativet

både för producenter och konsumenter, säger Mats Kullberg, Vd

Erikstorps Lamm, i en pressrelease.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063