23948sdkhjf

Husbyhandlare stänger i protest

Protesterar mot kriminaliteten i området.

Idag den 12 oktober klockan tolv och en halvtimme framåt stänger alla butiker i Husby som en protest mot kriminaliteten i området, vilket är andra gången sedan de genomförde en liknande aktion i december förra året.

Då krävde Husbyborna trygghetsvakter, en ökad polisiär närvaro och övervakningskameror. Av de har de fått övervakningskameror.

– Att vi har fått övervakningskameror är bra, men det har bara en liten inverkan. Vi vill att polisen och Stockholm stad lyssnar och tar till fler åtgärder. Istället har polisen minskat sin närvaro här, säger Salam Kurda, ordförande för företagarföreningen i Husby centrum till Dagens Nyheter.

Bristen på poliser och långa utryckningstider är ett stort problem enligt Husbys lokala Icahandlare Nico Mulic.

– Det är inte så kul att sitta och vänta på polisen i två timmar när den som har snattat bara blir mer och mer aggressiv, säger han till tidningen Market.

Även Svensk Handel är kritisk mot hur handlarnas utökade utsatthet inte tas på tillräckligt stort allvar.

– Handeln är den moderna kyrkan mitt i byn dit alla är välkomna. Att det finns en levande handel är avgörande för att skapa trygga och levande områden. Dessutom skapar handeln många arbetstillfällen. Det måste gå att driva butik i hela landet, tyvärr ser vi hur utvecklingen på många platser går åt fel håll, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141