23948sdkhjf

Tidigare Krav-chefens nya bolag värvar – från Krav

Johan Ceije, tidigare försäljningschef på Krav, har startat ett nytt bolag med fokus på ekoexport. Nu hoppar även en tidigare ansvarig från Krav på tåget när Helena Wistrand blir ny partner.
I slutet av förra året startade Johan Ceije, tidigare försäljningschef på Krav, upp bolaget Moreganic sourcing där affärsidén framförallt bygger på att koppla utbud och efterfrågan för ekologiska produkter.

En av de centrala delarna i verksamheten är att hjälpa ekoföretag att nå rätt exportmarknader, samtidigt som produkterna anpassas till de nya marknaderna.

Som exempel ger vd Johan Ceije situationer som han stötte på under sina 17 år på Krav:

– Under mina år på Krav konstaterade vi ofta att marknadens aktörer hade svårt att hitta varandra. Ibland fanns ett överskott på 30 ton ekologiska Krav-märkta äpplen i Skåne samtidigt som inköparna i handeln inte kunde hitta några svenska ekoäpplen alls. I andra fall fick vi veta att svensk ekologiska kycklingvingar var mycket efterfrågade i Kina men ingen svensk kycklingproducent hade nåtts av det budskapet, säger han i en kommentar.

Nu står det klart att bolaget tar in en strategisk partner, som också närmast kommer från just Krav. Helena Wistrand, tidigare ansvarig för förädlingsföretag och internationell handel på Krav, tar nu plats hos bolaget.

Enligt Helena Wistrand kommer företaget framöver att fokusera på tre områden, vilket omfattar identifiering av nya marknader, råvaruförsörjning och konsultverksamhet.

– Jag ser verkligen fram emot att hjälpa fler ledande ekologiska lantbrukare och producenter att få avsättning för sina råvaror och produkter till rätt pris – i Sverige eller på intressanta exportmarknader. Det finns ett växande antal konsumenter över hela världen som efterfrågar mat som är bättre för både vår hälsa, djuren och planeten, säger Helena Wistrand, som för tillfället dock är föräldraledig.

Närmast ska Moreganic sourcing närvara på mässan SIAL China, som går av stapeln i maj.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094