23948sdkhjf

Då presenteras Dagligvarugalans finalister – här är juryns tips

DAGLIGVARUGALAN: Klockan 9.00 den 16 augusti presenteras alla finalister i 20 kategorier i Dagligvarugalan 2019 live på Fri Köpenskaps Facebook.

Jessica Blockström som är skönhetsredaktör på Femina är med i juryn för i Årets Skönhetsavdelning. Hon berättar om utmaningen med att välja ut tre butiker och hon passar på att ge lite tips till butikerna.

Vilka utmaningar har jurygruppen ställts inför i Årets Skönhetsavdelning?

– Att försöka få en känsla för en avdelning. Vi har haft lite mer än en handfull butiker som är på samma höga nivå. De som är nominerade sticker ut genom att de gör det där extra för kunden. Det kan till exempel handla om tipsskyltar och kundkvällar, sådant som visar att man bryr sig om kunden. 

Jurygruppen har tittat på de lite större butikerna och Jessica Blockström passar på att ge tips inför nästa års tävling.

– Eftersom det är brist på personal, i jämförelse med en kosmetikbutik, ser jag att det är jätteviktigt med personliga tips från personalen. Man kan till exempel lyfta fram att man kan kombinera en ansiktsmask med en peeling eller tipsa om färgbevarande inpackning vid hyllan för hårfärg. Samexponering är också smart, exempelvis att placera magasin vid skönhetsprodukterna. Det är saker som kan locka till merköp.

Vad har handeln för utmaning?

– Utbudet är enormt med ett stort nyhetsflöde bland märkena, därför behöver butikerna bli mer vägledande. Upplevelsen är också jätteviktig för att möta e-handeln.  Jag tror också att man vinner på att arbeta ännu mer med miljöaspekten. Det kan till exempel vara att kunderna har möjlighet att lämna in gamla produkter för återvinning, kanske ihop med det övriga kem-tekniska sortimentet. Det är något som Kicks och Åhléns redan gör. 

Under nästa vecka kommer en jurymedlem per dag att berätta om gruppens arbete med att välja ut finalister.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093