23948sdkhjf

Danish Crown lanserar "hybridprodukter"

Hälften kött - hälften grönsaker.

Den danska köttjätten Danish Crown har tidigare annonserat att de är intresserade av det vegetariska segmentet, bland annat en växtbaserad burgare. Burgaren är ännu inte redo för marknaden men redan nu lanserar Danish Crown en så kallad "hybridprodukt" i de danska handeln bestående av 50 procent fläsk- eller nötfärs och 50 procent grönsaker.

– Det finns en smakvariation på nötkött och fläsk, varför grönsakerna måste komplettera de olika smakerna. I "Grönt & Gris" har vi lagt till morötter, paprika och kikärter, medan vi har bytt ut morötter med kidneybönor i "Grönt & Okse". Båda varianterna är också nyckelhålsmärkta med endast 6 procent fett, så att de matchar konsumenternas önskan om magra och lågsaltiga produkter, säger Kamilla Wetke, senior brand manager på Danish Crown, som har jobbat nära med att utveckla produkterna i ett pressmeddelande.

Danish Crown vill samtidigt betona att deras kärnprodukt fortsatt kommer att vara kött men att de även vill möta kundernas efterfrågan på alternativ.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Icas koncern-chef: ”Vi behöver ha prisvärda alternativ i alla våra butiker”
Icas dystra siffror – tappade marknadsandelar rejält
Butikschef blir ny regionchef för Hemköp
Icagruppens tidigare vd föreslås ta plats i Nordeas styrelse
Grönsakskollen: Premiumsegmentet viktig del i prisstrategin
Nedbantat sortiment ledde till titeln Årets bästa leverantör
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.127