23948sdkhjf

Nära-butik anställer mediekreatör

Viktor Rönn är Ica-handlaren i Brottby, mellan Stockholm och Norrtälje, som har stora planer och som satsar stenhårt på att hans butik ska ha en digital närvaro. Som ett led i detta har Ica Nära Brottbyhallen nu anställt Martin Larsson som mediekreatör på heltid.

– Viktor har en ambition om att bli störst och då gäller det att vara synlig och då måste man finnas på sociala medier, säger Martin Larsson som nu gör sin andra dag på jobbet till Fri Köpenskap.

Martin Larsson har en tv- och medieutbildning från Kaggeholms Folkhögskola och kommer nu att se till att hantera butikens sociala medier och producera alltifrån text till rörlig bild, allt med syfte att bättre kunna kommunicera med kunderna. Första dagen på jobbet gick dock åt till en grundkurs.

– Jag får en grundläggande utbildning om hur allt i butiken fungerar så att jag kan hoppa in i kassan om det skulle behövas, så jag inte bara sitter framför datorn, säger Martin Larsson.

Idag har Ica Nära Brottbyhallen över 3 300 följare på sitt Facebook-konto och i oktober blev butikens hemsida den mest besökta av alla Sveriges över 600 Ica Nära-butiker i landet.

Läs mer om Viktor Rönns planer på att göra sin Nära-butik till landets största här.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078