23948sdkhjf

Så ska Stora Coops nya 4 000 kvadratmeters gränsbutik se ut: ”Fullfjädrad”

Handelsplatsen beräknas öppna i april 2020.

Fri Köpenskap har vid upprepade tillfällen skrivit om den nya handelsplatsen i Storlien där Svenska Handelsfastigheter plöjer ned 400 miljoner kronor i en ny handelsplats. Kedjor som Sportringen, Apotek Hjärtat, Supergott, Eurocash och Stora Coop är redan klara för det nya gränshandelsområdet vars första etapp utgör 10 650 kvadratmeter.

Handelsplatsen ligger tio mil från Trondheim, sju mil från Stjørdal och två mil från Meråker och Kopperå.

– Jag skulle nog kunna sticka ut hakan och sägs att det finns runt 300 000 – 400 000 norska invånare i upptagningsområdet, säger Lars Carlstedt, fastighetschef, Coop Nord till Fri Köpenskap.

För föreningen blir den nya butiken en riktig fjäder i hatten.

– Det blir en fullfjädrad gränshandelsbutik med mycket fokus på läsk, konfektyr, fryst och andra produkter som attraherar norrmännen, berättar Henrik Skyttberg, ny vice vd, Coop Nord.

Butiken får en totalyta på omkring 4 000 kvadratmeter varav cirka 3 000 kvadratmeter säljyta. Betydligt mer än den tidigare butiken med 1 200 kvadratmeter säljyta, som stänger i samband med handelsplatsens öppning.

– Det börjar närma sig. Plattan är byggd, väggarna är resta och taket finns på plats. Just nu pågår elinstallationer och andra invändiga grepp. Förhoppningen är att vi ska kunna öppna runt april 2020, konstaterar Lars Carlstedt.

Butiken blir Coop Nords senaste stolthet och dimensioneras efter gränshandel. Ett extra lyft för Stora Coop i Storlien är ombudskapet för Systembolaget, vilket tros lyfta försäljningen ytterligare.

– Vi har valt att göra en stor utlämning dimensionerad efter behovet. Det blir som en butik i butiken med 250 kvadratmeter som vi också kompletterar med tobaksförsäljning.

Tillsammans med Axfood-ägda Eurocash och andra grannar beräknar Coop Nord att handelsplatsen snabbt kommer att göra avtryck på andra sidan gränsen.

– Vi har redan vår befintliga kundstock som kommer över och storhandlar någon gång i månaden men jag är övertygad om att den nya handelsplatsen kommer att öka försäljningen både bland befintliga och nya kunder, berättar Henrik Skyttberg.

Mycket fokus ligger liksom i alla andra gränsbutiker på bulkhandel och storpack.

– Det blir ju en helt annan storskalig drift i en gränshandelsbutik. Vi säljer mycket helkartong och dimensionerar avdelningarna utifrån efterfrågan. Tack vare den norska sockerskatten har exempelvis läsk- och konfektyravdelningarna vuxit ännu mer.

Att Eurocash öppnar som granne ser inte Coop Nord som något negativt. Snarare tvärtom.

– Både vi och Eurocash har funnits i Storlien sedan länge och kompletterar varandra väl. När vi nu båda får nya butiker kommer vi tillsammans att stärka flödena ännu mer, konstaterar Henrik Skyttberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172