23948sdkhjf

Så många Nettobutiker säljs till Coop-föreningarna

CBS tänker bara behålla cirka 70 av de 162 butikerna.

I juni kunde källor till Fri Köpenskap berätta att Coop Butiker & Stormarknader, CBS, som genomfört köpet av Nettos då 163 butiker, planerade att sälja av Nettobutiker i de områden där de andra konsumentföreningarna är aktiva.

– Så snart försäljningen godkänts kommer de att erbjudas till föreningarna. Något annat är otänkbart eftersom det då skulle uppstå en konkurrenssituation mellan CBS och föreningarna, konstaterades då.

Nu specificeras uppgifterna till att Coop Butiker & Stormarknader bara tänkt behålla drygt 70 av de 162 butikerna. 90 butiker, eller cirka 55 procent, kommer därmed tas över av regionala och lokala Coop-föreningar. Det skriver Icanyheter.

Exempelvis går Coop Kristianstad Blekinge från 20 till 32 butiker när det formella avtalet med CBS är signerat.

– Vi har vita fläckar och en för låg marknadsandel på vissa platser. ”Netto-butikerna” gör att vi förstärker nätverket i området, säger Martin Runquist, vd för Coop Kristianstad Blekinge till tidningen.

Christian Wijkström, vd för CBS, vill inte gå in på hur det ser ut med försäljningar.

Exakt hur vi ska göra är inte klart ännu men vi har en gemensam plan. Vi hade aldrig kunnat göra förvärvet av Netto utan att ha föreningarna med oss, säger han till Fri Köpenskap och fortsätter:

Min allmänna uppfattning är att den som står närmast sina medlemmar bäst kan påverka erbjudandet på den lokala marknaden.

Samtliga Netto-butiker ska som bekant vara konverterade till Coop innan årets slut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125