23948sdkhjf

Lidl tar in köttspecialisten Percys i nya unika butikskonceptet

Gym, köttspecialist, restaurang och Lidl. Allt i samma butik.

Fri Köpenskap har tidigare berättat om Lidls nya unika butik som växer fram vid det nya området Sigtuna Stadsängar fem mil norr om Stockholm.

Det är ett jättespännande läge vid en rondell som sammanknyter trafik från Uppsala, Märsta och Sigtuna Centrum. Det kan inte bli mycket bättre än så, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl till Fri Köpenskap.

Butiken får 1 300 kvadratmeter säljyta och miljöcertifieras enligt Breeam. Men det unika med satsningen är att Lidl också tar in flera samarbetspartners under sitt eget tak. Tidigare har det stått klart att gymmet WE Träning & hälsa flyttar in i byggnaden och nyligen blev det också spikat att köttspecialisten Percys ansluter.

– Det är en väldigt spännande aktör som satsar på egenstyckat kött och väldigt mycket specialkött. De kommer att komplettera vår verksamhet väldigt bra, konstaterar Jonas Strömvall.

Lidl äger byggnaden och parkeringen och har därmed också valt sina egna hyresgäster.

– Det är en väldigt spännande uppsättning. Både med Percys men också gymmet. Vi har erfarenheter från samarbete med gym från butiken i Vallentuna och den butiken går väldigt bra, konstaterar Jonas Strömvall och tillägger:

– Vi ser kunder med träningskläder i butiken där varje dag.

Gym har visat sig skapa väldigt mycket merförsäljning, vilket Fri Köpenskaps trendspanare och krönikör Lennart Wallander, tidigare skrivit om.

Jonas Strömvall ser också gym som en mycket starkt samarbetspartner.

– Att träna är något som många gör varje dag snarare än mer sällan som det kan vara med andra verksamheter. Om man då kan passa på att handla samtidigt så blir livspusslet väldigt smidigt. Dessutom är det nog många som är hungriga efter träningen.

Hurvida det blir fler Lidl-butiker med liknande koncept som Sigtuna är för tidigt att säga. Orsaken till upplägget är främst att objektet tillkom via en markanvisningstävling där boende i en medborgardialog efterfrågade den speciella lösningen.

– Om det skulle fungera väldigt bra så kan vi titta på detta framöver. Problemet är att få tag i mark att bygga så här stora anläggningar på. Vi vill ligga nära människors bostäder och då är det svårt att komma över enplansbyggnader så här stora och med så stor parkering.

Butiken öppnar under hösten och kommer att ha omkring 90 parkeringsplatser.

Läget är fullt jämförbart med exempelvis vår butik i Stocksund i Danderyd, så vi är tämligen säkra på att den kommer att gå riktigt bra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093