23948sdkhjf

Ica-butiken som maxar Paolos-produkter: ”Beställt in massor”

Ica Nära Finnboda i Nacka går mot strömmen och beställer in mängder av Paolos-produkter: ”Han tjänar ju inget på det”, säger butikschefen Stefan Bardevik.

Efter att entreprenören och den före detta proffsboxaren Paolo Roberto erkänt sexköp har produkterna från varumärket Paolos ratats av både konsumenter, kedjor och butiker.

Detta trots att Evanoff Groups dotterbolag Peoples Kitchen Concept helt brutit med profilen, som därmed inte profiterar på produktförsäljningen.

– Så fort jag fick höra hur det låg till så fick jag en klump i magen. Stackars alla på företaget som straffas. Att bara skänka bort produkterna hit och dit fungerar inte och om de inte säljs så blir de istället matsvinn, säger Stefan Bardevik till Fri Köpenskap.

För att göra något åt situationen bestämde sig butiken för att agera.

– Ica har ett lager av produkterna och när de åkte ner i pris där tankade vi hem en rejäl laddning. Medan andra butiker valde att slänga ut produkterna så gjorde vi tvärtom. Vi vill undvika matsvinn och det vill våra kunder också.

Åtta lådor pizzabottnar försvann i ett nafs och samma gällde 24 stora lådor av torrpasta.

– När konsumenterna nu börjat förstå att Paolo Roberto inte tjänar något på produkterna så är det många som tycker att det är okej att handla. För varorna är det inte fel på, de är grymma.

Att han dessutom rabatterat dem med omkring 50 procent har skapat ett stort tryck.

– Visst, folk gillar att göra en bra deal men många stödhandlar också. Folk åker inte från Haninge hit bara för att handla billig pastasås och det förklarar heller inte stora beställningar från Göteborg. Jag tror att många som förstått hur det ligger till nu handlar för att hjälpa företaget bakom och undvika matsvinn.

Efter helgen och ett uppmärksammande i Aftonbladet är samtliga Paolos-produkter i butiken sålda och Stefan Bardevik har tagit sats med ännu större beställningar.

– Vi får in 18 nya lådor med pizzabottnar i dag och vi har fläskat på ordentligt med pasta och pastasås. Vi har också tagit en en laddning med glass, kakor och andra färska produkter som vi inte tidigare sålt. Jag tror inte att det blir några problem att sälja ut varorna, konstaterar han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078