23948sdkhjf

Icanders första pilotbutik Ica Maxi Visby knyter till sig lokalt rosteri

Gute Rosteri blir ny leverantör av kaffe till Ica Maxi Visbys Icanders-satsning.

Icas stora restaurangsatsning Icanders testas som ett restaurangkoncept i Stockholm samt som en butiksrestaurang hos Ica Maxi Visby på Gotland. Butiken är också pilotbutik för Maxi-profilens senaste koncept.

Läs också: Bildspel från Icanders första butikspilot: ”Stängt ute ljudet av kundvagnar”

Nu ingår Ica Maxi Visby ett samarbete med den lokala producenten Gute Rosteri. Företaget kommer att förse Icanders Visby med kaffe och har tagit fram en egen rost som kommer att säljas i butiken och restaurangen. Förpackningen har parterna tagit fram tillsammans.

Affären uppskattas vara värd 500 000 kronor de kommande åren.

Det är så roligt att få jobba med Jelle som är så passionerad för att skapa ett kaffe i världsklass, det är väldigt inspirerande. Det är så här vi vill fortsatt jobba med våra lokala företag och producenter på Gotland, gemensamma partnerskap med stort utrymme att utvecklas tillsammans, säger Moa Lilja, handlare hos Ica Maxi Visby.

Rosteriets grundare Jelle Van Echelpoel har tävlat och vunnit svenska mästerskapen i kaffekonst 2013 och 2014 samt kommit 4:a i VM. Han kommer dels att utbilda personalen på Ica Maxi Visby och Icanders Visby, dels göra inhopp och events för kunder.

Det är spännande att Gute Rosteri kommer få vara en så viktig del av Icanders. Sedan är detta ett viktigt samarbete för min verksamhet och det visar vad man kan göra tillsammans på Gotland, Säger Jelle Van Echelpoel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079