Hallå… Henrik Hedström, butikschef för Ica Supermarket på Folkungagatan i Stockholm
– Nej, det är inte så bra för det måste vara upp till konsumenten att göra det valet tycker jag. Vi har kunnat göra en hacka på köttet men det är ju klart att det är viktigt att man har kontroll över vad som finns i det. Det påverkar ju också miljön om man fraktar köttet så lång väg istället för att sälja det fina svenska kött som finns. Men kunderna gillar ju det sydamerikanska köttet och om man ser på priset för oxfilé så ligger det ju hundra kronor under svensk filé så det är klart att det är attraktivt.Säljer ni mycket kött från Sydamerika?– Nej, vi har precis bytt köttansvarig så på sistone har vi inte sålt något sydamerikanskt kött alls. Vad säljer ni i stället?– Det blir lite finare danskt och svenskt kött för vi har märkt att kunderna vill ha det. De är inte så priskänsliga längre utan kan tänka sig att betala för bra kött. Det finns två läger, de som vill handla billigt och de som vill betala mer.Missar ni inte en kundgrupp då?– Nej, det tror jag inte för de kommer ändå, det är min erfarenhet och vi har ju alltid fina extrapriser på kött och det drar kunder.Camilla Myrsten