23948sdkhjf

Här är Fri Köpenskaps mest lästa artiklar 2020

Ännu ett händelserikt år inom dagligvarubranschen har passerat, ett år som kraftigt präglades av covid-19. Det märks dock inte på Fri Köpenskaps lista över de tio mest lästa artiklarna 2020. Där lyser pandemin med sin frånvaro. Online är det nyheter om etableringar och stängningar som lockat till mest läsning. Artiklar om Ica och Coop dominerar kraftigt.

1. Den allra mest lästa nyheten 2020 är från slutet av året då det stod klart att Ica Maxi ska ta över de lokaler på Ingelsta Shopping i Norrköping där Coop tidigare haft en stormarknad.
Ica Maxi tar över stora Coops lokaler: ”Ett måste”

2. Kritiken mot det nya bonussystemet Ica Stammis ledde i början av året till att Coop fick tusentals nya medlemmar. Det var innan coronautbrottet slog till och fokuset i branschen övergick till samarbete.
Efter Ica Stammis – boom för Coop i försäljning och medlemskap

3. Artiklar om Nettoaffären, som var 2019 års största nyhet, lockade många läsare även under 2020. Den 21 februari uttalade sig Coop Sveriges vd Magnus Johansson om risken för nedläggningar.
Efter Nettoaffären – så många butiker ska Coop lägga ned.

4. Enligt den nu avgångna vd:n för Coop Butiker & Stormarknader, Christian Wijkström, tog Coop i början av året marknadsandelar från Ica i Stockholm. Artikeln är från den 27 januari.
Coop slår tillbaka mot Ica: ”Vi tar marknadsandelar”

5. Stort läsarintresse också när Coop Väst i augusti lanserade ett helt nytt butikskoncept, X:-tra.De första butikerna öppnade i Sävsjö och Eksjö.
Coop släpper helt nytt butikskoncept – X:tra

6. Sista kapitlet i långbänken kring Coop Extra i Degerfors har skrivits. Efter att personalen kastats mellan hopp och förtvivlan stängdes butiken för gott i början av året
53-årig epok över – Coop Extra nedlagd: ”Vemod och ilska”

7. Med hjälp av statistik från Matpriskollen kunde Fri Köpenskap avslöja att Ica under våren kraftigt dragit ned på rikskampanjerna.
Ica drar i handbromsen och byter taktik – minskar kampanjerna med 30 procent 

8. Förra året valde juryn för Årets butik att för första gången offentliggöra de tio butiker som fortfarande var kvar i racet inför valet av finalister i Dagligvarugalan. Artikeln om detta spreds i juni.
Sveriges tio bästa matbutuker – enligt Årets butik-juryn

9. Ytterligare en Nettoartikel tog sin på tio-i-topp-listan. Den är från februari då en tredjedel av butikerna var omställda.
41 Netto har blivit Coop – här är nästa fem

10. Redan i januari kunde Fri Köpenskap berätta om Ica Maxis nya butik, ett stenkast från köpcentrumet Bromma Blocks, och när den kommer att öppna.
Då öppnar Ica Maxis nya stolhet – över 10 000 kvadratmeter

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125